delenwerkIeder mens bestaat uit delen die allemaal bepaalde rollen vervullen. Het ene moment ben je ouder van je kind(eren) het andere moment de werknemer bij je werkgever, dan weer de partner of ben je zelf het kind. Al deze delen horen bij jou, vormen jou als persoon en jij bent deze delen allemaal.

Als kind zijn wij puur, onbevangen en puur. Door onze opvoeding en ervaringen in ons leven, ontwikkelen wij persoonlijkheidsdelen die er voor zorgen dat wij in bepaalde situaties en in relatie met anderen, op een bepaalde manier handelen of reageren. Dat kan bijvoorbeeld zorgzaam, streng of kritisch zijn. Soms kan het zo zijn dat een deel onvoldoende ruimte krijgt of juist overmatig veel ruimte inneemt waar je last van kunt krijgen. Dit is geen aparte persoonlijkheid, maar een manier van denken die je hebt ontwikkeld en waarin je terecht komt onder bepaalde omstandigheden. Deze “delen” zijn vaak al in je jeugd gevormd en reageren daarom nog vanuit die onvolwassenheid of gekwetstheid.

Veelal zijn we ons helemaal niet bewust van deze verschillende delen. Bij delenwerk verplaats je jezelf in je eigen persoonlijksheidsdelen, waardoor je bewust zult worden van je eigen handelingen en denkwijzen.

Via een lichte trance, kun je deze delen vragen naar voren te komen en kan je een gesprek aangaan waarbij er meer begrip ontstaat voor deze delen om uiteindelijk ervoor te zorgen dat er een beter functioneren van de totale persoonlijkheid tot stand komt. In dit proces gaan we er altijd van uit dat ieder deel een goede bedoeling heeft. Jammer genoeg reageren deze delen vaak op een onvolwassen manier omdat ze ontstaan zijn op een moment in je leven waarop je nog niet zo volwassen en verstandig was als nu. Middels delenwerk ontstaat er veel inzicht over je persoonlijkheid. Daarnaast zorgen we ervoor dat alle neuzen weer in dezelfde richting gaan staan en dat je minder gewenste gedag niet meer nodig is en weg blijft. 

Delenwerk is uitermate geschikt bij dilemma’s of innerlijke conflicten..

Bezoekadres

P-Coaching & Therapie
Visseringlaan 23
2288 ER Rijswijk